Joan Mar Sauqué

Joan Mar Sauqué (Garrigoles, 1996), trompetista i compositor, va iniciar-se amb la música als set anys, amb un trombó que hi havia a casa dels avis. Aviat es va passar a la trompeta, estudiant a l’escola de música municipal de Torroella de Montgrí, on va rebre classes de trompeta, llenguatge musical, combo, big band i improvisació.

El 2011 va començar a estudiar amb David Pastor, qui poc després el va introduir a la Sant Andreu Jazz Band de Joan Chamorro. Amb aquesta formació ha gravat i/o actuat amb intèrprets de la talla de Scott Robinson, Dick Oatts, Jon-Erik Kellso i Scott Hamilton. El 2012 es va establir a Barcelona, on va cursar dos anys de trompeta clàssica i va estudiar trompeta jazz a l’ESMUC.

La principal font d’inspiració de Sauqué és el grup de músics de la costa est dels EUA, alguns sorgits de les files de l’orquestra de Lionel Hampton de 1953, un entramat d’estils musicals i relacions personals que va incloure noms com Tadd Dameron, Gigi Gryce, Art Farmer, Clifford Brown i Benny Golson.

Aquest entramat d’amistats musicals dóna forma al nou disc de Sauqué. Els dotze temes que presenta estan relacionats amb tals músics i, la majoria d’ells, rarament han estat enregistrats anteriorment.

La selecció que ha dut a terme Sauqué és el resultat d’explorar vies pròpies per donar un nou aire a composicions que li han resultat atractives, interessants o emocionants. Així doncs, lluny de tractar-se de mers homenatges a trompetistes del passat, la curosa selecció de temes ha estat determinada pel seu contingut melòdic com a punt de partida per les seves pròpies interpretacions.

  • CATEGORY
  • TAGS